Vineri , 17 Mai 2019

Ziua Națională IMPACT, marcată în 19 județe

Peste 3.000 de tineri din toată România, de la elevi de școală gimnazială și liceu, vor sărbători Ziua Copilului altfel în cadrul Zilei Naționale #eusuntdeIMPACT, inițiată de Fundația Noi Orizonturi la nivel național. Tinerii dau glas tinerilor de 1 Iunie și punctează rolul activ în îmbunătățirea societății, importanța cuvântului lor și implicarea în decizii ce țin de țară și de planetă. 
Campanii de ecologizare pe malul Dunării, participarea la Maratonul Internațional Sibiu, mese cu produse tradiționale românești, amenajarea spațiilor din exteriorul școlilor sau schimburi de experiențe între elevii din mediul rural și urban sunt doar câteva dintre activitățile organizate la inițiativa tinerilor în 1 iunie. Aceștia dau mai departe ce au învățat prin realizarea de activități sincron în 19 județe din România, printre care și Sălajul.
"Implicarea tinerilor este cuvântul cheie atunci când ne raportăm la comunități, prin prisma evenimentului Ziua Națională IMPACT - #eusuntdeIMPACT.
 
Tinerii doresc să promoveze implicarea civică ca motor al unei comunități puternice, prin exemple de bună practică, dar si să mediatizeze, valideze și să sensibilizeze comunitatea asupra acțiunilor de învățare prin Service Learning. Tinerii care organizează aceste evenimente fac parte din cluburile de inițiativă comunitară IMPACT, cluburi educaționale inițiate de Fundația Noi Orizonturi și dezvoltate în școli, bilbioteci sau centre de tineret la nivel național și internațional. Modelul IMPACT este preluat de către World Vision și implementat și în alte 24 de țări.  Tinerii se întâlnesc săptămânal și aduc plus valoare comunității din care fac parte prin generarea de proiecte în folosul comunității, dar și prin faptul că tinerii își dezvoltă abilități de viață relevante pentru secolul XXI", se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.
Ziua Naţională IMPACT face parte din proiectul „Vocea mea contează! Tinerii- liderii schimbării în Agenda 2030” implementat de Fundaţia Noi Orizonturi şi finanţat printr-un proiect co-finanțat de Uniunea Europeană.
 
De 18 ani, Fundația Noi Orizonturi oferă educatorilor instrumente prin care pot împuternici tinerii să conducă şi să producă schimbări pozitive în comunităţile lor. Fundația lucrează cu cadre didactice, directori de școli şi voluntari să transforme educaţia din România şi susţine organizaţii din alte 24 de ţări să ofere programe de dezvoltare a competenţelor și a caracterului.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei