Marţi , 5 Februarie 2019

Zeci de primării sălăjene nu au serviciu de coșerit

Patru din cinci primării sălăjene nu și-au organizat servicii proprii de coșerit, avertizează reprezentanții Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Sălaj în raportul pe anul 2018. Sitația este cu atât mai gravă cu cât numărul incendiilor produse la gospodăriile populației cresc de la an la an.

Potrivit statisticilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj, în 2018, 148 de gospodării au fost cuprinse de flăcări, cu 25% mai multe decât în anul precedent, soldate cu moartea a șapte persoane și rănirea altor opt. Aceeași sursă arată că una dintre principala cauză a izbucnirii incendiilor sunt coșurile de fum defecte ori necurățate, alături de instalaţiile defecte ori improvizate, foc deschis, mijloacele de încălzire improvizate sau nesupravegheate şi fumatul.

În încercarea de a remedia această deficiență, membrii ATOP Sălaj au solicitat primăriilor să-și organizeze serviciul de coșerit până cel târziu în 15 martie. „Am dat acest termen, cu titlu de recomandare, având în vedere că numărul incendiilor crește de la an la an. Fiecare unitatea administrativ-teritorială trebuie să își organizeze un serviciu propriu și nu să apeleze la firme private, care nu fac prevenție”, a precizat Csoka Tiberiu, președintele Autorității sălăjene.

Potrivit legislației în vigoare, organizarea serviciului de coşerit cu sau fără perceperea unei taxe speciale este responsabiliatea primariilor, iar controlul aplicării legii revine Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

15 Octombrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei