Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Vineri , 14 Iunie , 2019

Zeci de infracţiuni constatate de poliţişti în domeniul armelor şi substanţelor periculoase

de Andreea Vilcovschi
În acest sector s-au desfăşurat activităţi în cadrul acţiunilor declanşate la nivel naţional, cu un accent deosebit pe respectarea legalităţii deţinerii şi utilizării armelor, muniţiilor şi a operaţiunilor cu obiecte pirotehnice.
Astfel, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, în primele cinci luni ale acestui an, poliţiştii de la structura de profil au efectuat 77 de controale la persoane fizice autorizate să deţină şi să folosească arme şi muniţie, 60 la persoane juridice şi 25 controale pe fondurile cinegetice.
Activităţile desfăşurate s-au concretizat în înregistrarea a 38 de dosare penale, în care au fost cercetate 54 de infracţiuni din domeniul armelor şi substanţelor periculoase. De asemenea, au fost indisponibilizate 17 arme letale/neletale, 212 bucăţi muniţie şi o armă confecţionată artizanal.
Pe linia substanţelor periculoase, oamenii legii au efectuat 23 de controale la societăţile comerciale autorizate să deţină şi să comercializeze produse de protecţia plantelor, ocazie cu care a fost indisponibilizată cantitatea de 70423 Kg deşeuri periculoase şi au fost întocmite 12 dosare penale, conform sursei citate.
Totodată, au fost eliberate 118 autorizaţii de procurare arme letale/neletale şi 38 de premise de port armă. Ca urmare a nerespectării prevederilor legale în domeniul armelor au fost anulate opt premise de port armă.