Marţi , 3 Septembrie 2019

Un nou an școlar cu fructe, legume și lapte pentru elevi

Programul UE de încurajare a consumului de fructe, legume şi lapte în şcoli va fi reluat în anul şcolar 2019-2020, prin alocarea a 18 milioane de euro, mai mult de jumătate din sumă fiind pentru produsele din lapte.
Un comunicat al Comisiei Europene precizează că în fiecare an şcolar, acestui program i se alocă o sumă totală de 250 de milioane de euro. Pentru 2019-2020, au fost alocate 145 de milioane euro pentru fructe şi legume şi 105 milioane euro pentru lapte şi produse lactate. Deşi participarea la program este facultativă, toate statele membre ale UE au ales să participe, fie la o parte a programului, fie la întregul program. Alocările naţionale pentru ţările UE care participă la program în acest an şcolar au fost aprobate şi adoptate de Comisia Europeană în luna martie 2019. De asemenea, ţările pot completa ajutoarele UE cu fonduri naţionale.
 
Peste 20 de milioane de copii au beneficiat de acest program în anul şcolar 2017-2018, această cifră reprezentând 20 % din copiii din întreaga Uniune Europeană.
Statele membre pot decide modalitatea de punere în aplicare a programului, inclusiv tipurile de produse pe care le vor primi copiii sau tema măsurilor educative instituite. Totuşi, alegerea produselor distribuite trebuie să se bazeze pe consideraţii legate de sănătate şi de mediu, de caracterul sezonier, de disponibilitate şi de varietate.
Stadiul achiziției pentru produsele alimentare pentru elevi a fost unul dintre subiectele discutate în ultima ședință a Consiliului Județean Sălaj. Cu acest prilej, oficialii au dat asigurări că distribuirea acestor produse către elevi va începe o dată cu debutul noului an școlar.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

17 Ianuarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Gemeni
17 Ianuarie 2020
Citeşte mai mult