Luni , 29 Iulie 2019

Trebuie depusă Declaraţia unică

Contribuabilii mai doar câteva zile la dispoziţie pentru a depune declaraţia unică. În acest an declaraţia unică trebuie depusă până în data de 31 iulie, după ce termenul iniţial de 15 martie a fost amânat.

Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri sau pierderi din România sau/şi din străinătate, care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, dar şi de persoanele fizice care nu realizează venituri dar  optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

Contribuabilii trebuie să declare impozitul  pe veniturile realizate în anul 2018, impozitul pe venitul estimat a se realiza în anul 2019 sau venitul estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuţii sociale pentru anul 2019 şi, după caz, a declarării contribuţiilor sociale datorate în anul fiscal 2018.

Declaraţia unică se poate depune prin serviciul Spaţiul Privat Virtual sau poate fi transmisă ANAF prin intermediul serviciului “Depunere declaraţii”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza unui certificat digital calificat. De asemenea, poate fi transmisă prin poştă  sau se poate depune la sediul unităţilor fiscale.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Ianuarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Capricorn
25 Ianuarie 2020
Citeşte mai mult