Miercuri , 11 Septembrie 2019

Târgul olarilor la Zalău

În ideea promovării valorilor culturale patrimoniale şi a tradiţiilor locale sălăjene, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj în colaborare cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău organizează “Târgul olarilor. Evenimentul va avea loc în perioada 20-22 septembrie 2019, pe platoul de marmură din faţa Prefecturii şi în parcarea din spatele Primăriei.

 

Târgul olarilor va fi completat acest an cu o componentă ştiinţifică. Astfel, vor fi susţinute prelegeri din partea unor specialişti de la muzeele din ţară în tema ceramicii populare, totodată se va vernisa o expoziţie pe tema ceramicii din Deja, expoziţie preluată de la muzeul judeţean. Se va susţine un concurs anunţat pentru olarii participanţi care are ca temă ceramica din Deja, şi se va materializa printr-o expoziţie jurizată şi un concurs de modelare a lutului la roata olarului.

 

Un punct atractiv al programul propus de muzeu va fi atelierul interactiv de Raku – o tehnologie japoneză de decorare a vaselor ceramice cu smălţuire prin ardere. Astfel, persoanele interesate îşi vor putea decora propriul vas ceramic cu această tehnologie spectaculoasă. Atelierul va fi susţinut în curtea Centrului de cultură şi artă.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Ianuarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Săgetător
19 Ianuarie 2020
Citeşte mai mult