Marţi , 26 Martie 2019

Târg cu orferta educațională a liceelor sălăjene

Liceele din județul Sălaj își prezintă, în aceste zile, oferta educațională pentru anul școlar 2019-2020, în cadrul unei noi ediții a Târgului “Pași în carieră”, organizat de către Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sălaj. Primele două zile ale evenimentul - 26 și 27 martie - sunt găzduite de Centrul de Cultură și Artă Sălaj și dă posibilitatea elevilor din ultimii ani de gimnaziu să se informeze într-un cadru organizat despre ceea ce oferă colegiile și liceele sălăjene și să aleagă în funcție de abilitățile, aptitudinile și interesele lor.

 

"La ediția din acest an avem alături de noi toate liceele din județul Sălaj, astfel încât promovarea ofertei educaționale să aibă un ecou pozitiv în sufletele și în mintea copiilor de clasele gimnaziale. Suntem convinși că această oportunitate va fi în totalitate benefică pentru alegerile elevilor", a precizat marți, 26 martie, la deschiderea târgului, Melania Gârdan, directorul CJRAE Sălaj.

 

La rândul său, Tiberiu Marc, președintele Consiliului Județean Sălaj, le-a transmis elevilor să aleagă cu grijă drumul pe care îl vor urma: "Alegerile sunt grele în general și foarte importante pentru ceea ce se întâmplă în viață. Sunt oameni care își găsesc vocația mai devreme, mai târziu sau niciodată. Mulți, niciodată. Și este foarte trist să trăiești o viață și să constați că ai făcut lucruri care nu ți-au adus nici cea mai mică satisfacție. Sunteți într-un moment în care trebuie să faceți o alegere importantă, aveți avantajul că ați trecut printr-o testare și aveți informații suplimentare, profilul vostru vocațional a fost descoperit și nu rămâne decât să alegeți. Dacă sunteți destul de maturi, alegeți de capul vostru; dacă aveți nevoie de sprijin din partea părinților, cereți-l. Importan este să nu vă luați unii după alții într-un mimetism specific culturii române și să faceți lucruri pentru că și alții le fac. Alegeți în așa fel încât să nu cumva să trebuiască să corectați".

 

Joi, 28 martie, de la ora 13, în a treia zi a manifestării, pe platoul de marmură din fața Prefecturii, unitățile de învățământ participante își vor prezenta oferta educațională într-o manieră originală și inedită, la Marșul Carierei.  În public vor fi prezenți elevi de clasa a VII-a și a VIII-a din şcolile gimnaziale, însoţiţi de consilierul şcolar şi de alţi profesori din unităţile şcolare participante.

În anul școlar 2019-2020, la nivelul județului Sălaj vor exista 59 de clase de învățământ liceal și 21 de învățământ profesional, respectiv profesional-dual.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Ianuarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Balanţă
25 Ianuarie 2020
Citeşte mai mult