Vineri , 22 Februarie 2019

Simulare Evaluare Națională. Peste 2.000 de elevi din clasa a VII-a susțin examenul în premieră

Emoții mari pentru elevii de clasa a 7-a, care începând din acest an, vor trece alături de colegii lor din ultimul an de gimnaziu prin emoțiile simulării Evaluării Naționale. Peste 2.100 de elevi ai claselor a VII-a vor susține în perioada 11-13 martie simularea examenului de evaluare națională, după ce oficialii Ministerului Educației au decis ca această testare să îi vizeze nu doar pe școlarii din ultimul an de gimnaziu, ci și pe colegii lor mai mici.

Ministrul Ecaterina Andronescu a explicat că extinderea simulării și la clasa a VII-a are ca argument principal rezultatele slabe de la Evaluarea Naţională din anii trecuți. Astfel, în perioada 11 -13 martie, adică peste mai puţin de o lună, şi elevii claselor a VII -a vor susţine simularea Evaluării Naţionale. "Eu cred că o evaluare constantă și o învățare continuă ne pot aduce la obținerea de rezultate mai bune. Întrucât rezultatele de la Evaluarea Națională nu au fost tocmai mulțumitoare, încercăm să vedem ce trebuie să facem în așa fel încât să creștem rezultatele pozitive. Am introdus această simulare să vedem dacă există șansa de a progresa", a menționat ministrul.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, prima probă scrisă din cadrul EN VIII, Limba şi literatura română, va avea loc pe data de 18 iunie 2019. Calendarul mai arată că cea de-a doua probă scrisă (matematică) se va desfăşura în data de 20 iunie, iar ultima (limba şi literatura maternă - pentru elevii care au studiat această disciplină) este programată în data de 21 iunie. Afişarea primelor rezultate ale simulării examenului de Evaluare Națională este prevăzută pentru data de 25 iunie, procedură urmată de înregistrarea contestaţiilor. Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afişarea rezultatelor finale.

În județul Sălaj există 2.152 de elevi în clasa a VII-a și 2.085, în clasa a VIII-a. La Evaluarea Națională de anul trecut, procentul notelor peste 5 a fost de 73,26%.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

16 Octombrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Săgetător
16 Octombrie 2019
Citeşte mai mult