Joi , 14 Februarie 2019

Românii se vor putea retrage de la Pilonul II

Românii care au cotizat cel puțin 5 ani la Pilonul II de pensii vor putea face o cerere de încetare a plăților contribuțiilor la acest sistem către administratorii fondurilor,  potrivit unui proiect pus în dezbatere publică de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Solicitarea își va face efectul începând cu contribuțiile aferente lunii în care a fost depusă, iar fondurile deținute până la data transferului în sistemul public de pensii vor rămâne în contul personal al participantului până la deschiderea dreptului la pensia privată.

Concret, românii vor putea face cererile către administratorii fondurilor de pensii, care, la rândul lor, vor transmite datele către Casa Națională de Pensii Publice (CNPP).

"Cererea de încetare a plă
ții contribuțiilor la fondul de pensii administrat privat depusă de către un participant în baza art. 32 alin. (6) din Lege produce efecte începând cu contribuțiile aferente lunii în care a fost depusă”, se arată în proiectul ASF. Propunerile și observațiile pe marginea proiectului de normă pot fi comunicate la adresa reglementare.pensii@asfromania.ro, până în data de 18 februarie 2019.

Peste 5,8 milioane de români au posibilitatea să-și transfere în sistemul public de pensii contribuțiile de la Pilonul II, conform prevederilor Ordonanței de Urgenţă 114, aceștia având în conturi peste 46,04 miliarde lei, adică peste 95 la sută din activele nete ale întregului sistem de pensii private, potrivit datelor ASF, citate de HotNews.ro.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

21 Noiembrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Balanţă
21 Noiembrie 2019
Citeşte mai mult