Marţi , 26 Februarie 2019

Rezultate de excepție ale informaticienilor de la Centrul de Excelență Zalău

 

Aproximativ 200 de elevi pasionați de informatică de la centrele de excelență din țară s-au întrecut în perioada 23-24 februarie, în cadrul de-a treia ediții a concursului online de informatică “InfO (1) Cup”. Sălajul a fost reprezentat de către 16 elevi ai Centrului de Excelență Zalău.

La etapa naţională, Bogdan Pop (clasa a XII-a), Andrei Cotor (clasa a X-a) și Alex Pop (clasa a X-a), toți trei de la Colegiul Național “Silvania” Zalău, coordonați atât la clasă, cât și la Centrul de Excelență de către prof. Florin Morar, au obținut premiul I cu punctajul maxim.

Premiul II a ajuns la Dragoș Neghină (clasa a XII-a), iar premiul a III-lea, la Shantih Hill (clasa a XI-a).

În urma rezultatelor obţinute la etapa naţională, elevii menţionati, împreună cu elevii Andrei Țurcaș, Andrei Vasil şi Bogdan Moise s-au calificat pentru Etapa Internațională, desfăşurată duminică, 24 februarie, unde au intrat în concurs alături de cei mai buni elevi din România şi din alte 15 ţări, printre care s-au numărat SUA, Marea Britanie, Germania, Rusia etc.

În runda internațională,  au fost medaliați Bogdan Pop – argint, Andrei Cotor  și Alex Pop – bronz.

Informatica este o materie care îi ajută pe alevi, mai ales pe cei cu abilități matematice, să își dezvolte modul de gândire și care îi provoacă să descopere lucruri noi. Am încercat să îi determin pe elevi să gângească, să creeze și să găsească soluții. Cei care sunt foarte buni în acest domeniu învață din plăcere și pentru că doresc foarte mult să știe. Valorificându-le curiozitatea științifică și stimulându-i intelectual permanent, reușim împreună să facem performanță”, ne-a declarat coordonatorul echipei de la Centrul de Excelență Zalău, prof. Florin Morar. Potrivit spuselor sale, la baza rezultatelor deosebite obținute de către elevii săi stau ore întregi de muncă atât la școală, cât și la Centrul de Excelență, precum și participările individuale la diferite competiții online.

Info (1) Cup își propune să ofere tuturor elevilor șanse egale de a participa la o pregãtire de performanțã în domeniul informaticii și de a stimula pasiunea elevilor pentru acest domeniu. Ediția din acest an a fost dedicatã memoriei lui Mihai Pãtrașcu, un genial informatician român, decedat la New York în urmă cu șapte ani.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

16 Octombrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Capricorn
16 Octombrie 2019
Citeşte mai mult