Marţi , 7 Mai 2019

PROIECT ERASMUS+ “ SCHOOL IS THE FLAME” – prima mobilitate cu elevi , la Școala Gimnazială “Lucian Blaga” Jibou

Prima mobilitate din cadrul Proiectului Erasmus+ , “School is the flame”, coordonat de profesoara Beleli Aikaterini de la Școala Skourochori din Pyrgos, Ileias, Grecia s-a desfășurat în săptămâna 1-5 aprilie în unitatea noastră. Au fost prezenți profesori și elevi din Grecia, Bulgaria și Turcia. Echipa de proiect din școală , coordonator profesor Ciurbe Mariana, Pop-Cozac Sorina, Bălănean Maria, Bărburaș-Păcurar Cătălin, Ciurte Amelia, Vereș Sanda și Spătar Denisa au antrenat în activități toți profesorii și elevii din școală.

 

Prioritățile proiectului sunt: susținerea școlilor în reducerea procentajului abandonului școlar timpuriu; combaterea eșecului în educație, dezvoltarea competențelor necesare creării unui sistem benefic pentru elevii proveniți din medii dezavantajate.

 

Obiectivele proiectului au fost atinse pe deplin în cadrul unor activități pe cât de utile, pe atât de plăcute, ce vizează crearea de activități în aer liber și dezvoltarea de bune practici, adoptând toleranța, respectul și perseverența; conectarea cu Spiritul Olimpic prin competiție și efort; dezvoltarea comunicării cu ajutorul noilor tehnologii, vizând interacțiunea și colaborarea, prin intermediul cercetării și jocului; realizarea de produse digitale cu trăsături multiculturale, care să fie folosite ca limbaj universal; îmbunătățirea nivelului de limba engleză de către toți participanții la proiect.

Elevii au apreciat în mod deosebit activitățile în echipă  precum realizarea unei picturi în ulei pe pânză 1,90 × 1,10, cu titlul “Universul” , jocul sportiv “Exatlon” , excursiile de studiu în Maramureș, Alba și Hunedoara, dar și orele de curs.

La plecare, profesorii însoțitori au declarat că a fost o săptămână benefică pentru toți partenerii, că Spiritul Olimpic a fuzionat fericit cu mentalitatea fiecărei țări, că entuziasmul și buna colaborare generează relații sociale solide, că au avut șansa să ne cunoască valorile, tradițiile, istoria și spiritul patriotic, dar și ospitalitatea .

Următoarea mobilitate va avea loc în Pyrgos, Ileias, Grecia, în octombrie, 2019.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Ianuarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Săgetător
26 Ianuarie 2020
Citeşte mai mult