Miercuri , 22 Mai 2019

Proiect educaţional de caritate şi voluntariat

Cea de-a cincea ediție a proiectului educaţional de caritate şi voluntariat "Petale-n vânt", coordonat la nivel interjudeţean de o echipă de profesori valoroşi de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, a ajuns la momentul bilanțului. Acesta va fi marcat sâmbătă, 25 mai, de la ora 10, pe terenul de sport al unității de învățământ, prin deja tradiționalul Festival-Concurs Național "Petale-n vânt", la care sunt așteptați nu doar elevii şi profesorii implicaţi, ci și părinţii şi membrii comunităţii locale.

 
Organizatorii au pregătit activități variate, de la desene cu cretă colorată, pictură pe față și karting, la karaoke, demostrații de majorete, modelare de desene și concursuri sportive, toate pentru a sărbători încheierea cu succes a ediției din acest an a proiectului. În același cadrul vor fi premiați beneficiarii direcţi şi indirecţi din cadrul proiectului. 
 
"Este momentul bilanţului, moment în care ne propunem să aducem la cunoştinţa instituţiilor partenere şi a comunităţii locale şi judeţene rezultatele remarcabile prin care acest proiect unic în Sălaj se dovedeşte a fi şi unul de excepţie. Fiţi alături de noi într-un proiect reuşit care demonstrează încă o dată faptul că în învăţământul românesc şi, implicit, în cel sălăjean, educaţia se face prin devotament, altruism, implicare şi respect faţă de valorile societăţii!", este invitația lansată de oamenii din spatele acestui frumos demers.
 
Prin reunirea a peste 80 de unităţi de învăţământ din douăzeci judeţe partenere (Alba, Argeș, Arad, Bacău, Brașov, Bihor, Bistrița-Năsăud, București, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Satu-Mare, Sălaj, Suceava, Vâlcea), peste 1.000 de cadre didactice şi peste 10.000 de preşcolari şi elevi au fost impilicaţi în mod direct în acțiuni de educație civică, voluntariat și caritate. Activităţile organizate în cadrul proiectului, de-a lungul întregului an şcolar 2018-2019 au avut ca scop, în principal, confecţionarea şi vânzarea unor produse realizate de copiii şi adolescenţii din grădiniţele, şcolile şi liceele partenere. S-a  urmărit astfel oferirea unui sprijin financiar copiilor din centre de plasament/asociații nonprofit identificate de fiecare județ partener. Suma finală rezultată este una considerabilă şi a depăşit cu mult aşteptările echipei, dar acest fapt demonstrează că bunătatea şi valoarea umană pot fi baza unei societăţi implicate. Sponsorii actiunii sunt Casuta Culorilor si Inedit Craft Zalau, SC Tur Centro Trans Srl si Direct Target. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei