Vineri , 1 Martie 2019

Proiect de consiliere în carieră pentru sute de elevi din Zalău și Jibou

Aproximativ 750 de elevi de clasa a VII-a din Zalău şi Jibou vor fi consiliaţi în carieră în scopul orientării şcolare şi profesionale, printr-un proiect implementat de Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Sălaj, și finanțat compania TenarisSilcotub.

 

Intitulat „Motivați în carieră”, programul a ajuns la a treia ediție și urmărește exploatarea opţiunilor şi resurselor personale ale elevilor prin metode moderne de consiliere în carieră. Dacă până acum, programul a fost dedicat doar școlarilor din Zalău, în acest an au fost incluși și cei din Jibou. În total, 14 unități de învățământ. Pe viitor, organizatorii și-au propus să îl extindă în întreg județul.

"Programul a plecat de la o idee venită din discuţiile pe care le-am avut cu angajaţii noştri, discuţii în care ne-am întrebat ce alegem când mergem la liceu şi dacă alegem în mod conştient. Avem informaţiile necesare să facem alegerile potrivite? Sunt alegerile noastre bune? Ar putea să fie mai bune? Din aceste întrebări pe care ni le-am pus am avut ideea să iniţiem acest program, pe care n-am fi putut să-l facem fără sprijinul CJRAE Sălaj, dar care, spre surprinderea noastră, pentru că ne-a surprins de la început, a avut impact încă din primul an", a declarat joi, 28 februarie, la festivitatea de lansare a programului, Mihaela Popescu, preşedintele TenarisSilcotub.

 

La rândul său, Melania Gârdan, directorul CJRAE Sălaj, a menţionat că obiectivele generale ale programului vizează consilierea individuală şi colectivă a elevilor privind autocunoaşterea şi dezvoltarea personală, explorarea profilelor ocupaţionale şi planificarea carierei, alături de evaluarea intereselor, a abilităţilor şi a trăsăturilor de personalitate ale elevilor, prin aplicarea unor teste şi chestionare specifice în cadrul unei platforme informatice, în vederea confirmării sau a reconsiderării opţiunilor de orientare şcolară.

Oficialul Centrului a mai spus că prin amploarea lui, programul este unul unic la nivel naţional, el fiind de altfel apreciat de conducerea Ministerului Educației şi considerat un exemplu de succes ce ar putea fi preluat alte judeţe.
„Motivați în carieră” include şi consilierea părinţilor în vederea orientării şcolare şi profesionale a elevilor în acord cu profilul vocaţional al acestora şi formarea unei imagini reale asupra corelaţiei existente între cererea pieţei muncii şi oferta educaţională.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

21 Noiembrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Capricorn
21 Noiembrie 2019
Citeşte mai mult