Miercuri , 26 Februarie 2020

Prinși la furat de lemne

 Doi bărbați de 27, respectiv 28 de ani din comuna Șimișna sunt cercetați penal pentru tăiere fără drept și furt de arbori, după ce la finalul săptămânii trecute au fost prinși tăind lemne într-o pădure de pe raza localității Dolheni.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj, cei doi au fost observați de o patrulă de jandarmi sâmbătă, 22 februarie, în timp ce tăiau și încărcau material lemnos. La apropierea patrulei, persoanele suspecte au fugit.
La fața locului au fost identificate mai multe cioate de stejar, un tractor cu remorcă, un topor și 3,3 metri cubi de material lemnos rezultat în urma fasonării arborilor tăiați. Persoanele suspecte au fost identicate ulterior, prejudiciul depășind 3.000 de lei.
Actele de constatare întocmite de către jandarmi au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, în vederea continuării cercetărilor.
 

Comentariile celorlalți

Anonim pe 26.02.2020 la 19:28
Jandarmeria a găsit 2 oameni care, din pădurea lor, și-ar tăiat 2 fire de lemn sa le ducă acasă pentru ca nu mai aveau ce sa pună pe foc.
Ce prejudiciu s-ar stabili dacă Jandarmeria ar întâlni hoți de lemn adevărați; zeci sau chiar sute de cioate de lemn, nemarcate, prin păduri, lemne furate care uneori sunt însoțite de avize din alte partide forestiere unde organele competente(Ocol Silvic, politie) nu verifica acest lucru, zeci de metri cub de lemn furat vândut săptămânal?

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

04 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Săgetător
04 Aprilie 2020
Citeşte mai mult