Miercuri , 8 August 2018

Primul cetățean de onoare al orașului Șimleu Silvaniei, Iuliu Maniu, aduce schimbarea în centrul orașului

În anul centenarului, Primăria Șimleu Silvaniei amenajează zona centrală cu iluminat public modern și cu piatră cubică, o lucrare dedicată șimleuanului Iuliu Maniu, primului cetățean de onoare al urbei care are, începând de anul trecut, un monument în zona centrală.  Prin această lucrare se dorește punerea în valoare a monumentului  și sublinierea contribuției lui Iuliu Maniu, născut la Șimleu Silvaniei, la evenimentul Marii Uniri de la 1918.

 

„Anul 2018 este un an foarte important pentru noi românii, iar anul 2018 înseamnă 100 de ani de la Marea Unire când România a devenit mare și puternică. Unul dintre oamenii de seamă ai acestui neam este Iuliu Maniu, șimleuanul nostru, primul cetățean de onoare al orașului Șimleu Silvaniei. Nici nu știu dacă șimleuanii cunosc acest aspect.  În cinstea acestuia , începând cu anul 2017, am creat acea zonă frumoasă în centrul orașului în care Iuliu Maniu domnește și privește peste zări și ne-am gîndit că ar fi foarte imporatant în acest an să reamenajăm zona monumentului lui Iuliu Maniu până la Primărie. Am gândit un proiect de introducere a iluminatului public și de amenajare cu piatră cubică a străzii astfel încât zona să capete un aspect mai interesant, mai vechi și mai atractiv. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 280.000 lei. Sper să ne bucurăm împreună într-un timp nu foarte îndelungat de finalizarea acestei lucrări, iar Iuliu Maniu să stea  într-un loc care va arăta foarte bine”, precizează primarul orașului Șimleu Silvaniei, Septimiu Țurcaș.

 

Comentariile celorlalți

Ioan pe 08.08.2018 la 19:57
Bravo primare, ai dus locul în Evul Mediu cu piatra ta cubică de cea mai proastă calitate, diformă, numai bună să se împiedice lumea! Era prea ieftin să înlocuiești pur și simplu dalele stricate?

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

09 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Gemeni
09 Aprilie 2020
Citeşte mai mult