Marţi , 28 Mai 2019

Premiu pentru Școala din Pericei

Concursul Naţional de Educaţie Ecologică Şcoala Zero Waste ediţia 2019, destinat tuturor școlilor din din învăţământul gimnazial şi liceal din România a ajuns la final.
Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, pe durata celor 10 săptămâni de concurs, şcolile participante au fost încurajate să organizeze vizite la staţii de sortare a deşeurilor şi de epurare a apei pentru a înţelege importanţa colectării selective şi importanţa apei curate, să se implice în acţiuni de plantare, de voluntariat sau acţiuni de informare a comunităţii în care trăiesc despre posibilităţile pe care le au pentru a adopta un stil de viaţă sustenabil, să refolosească creativ deşeurile şi să colecteze selectiv, pentru a forma o generaţie de tineri responsabili faţă de mediul înconjurător.
Competiția a mobilizat peste 10.000 de elevi din 36 de judeţe, care au realizat 38 de acţiuni de curăţenie şi au plantat aproape 5.500 de puieţi de arbori forestieri şi pomi fructiferi. De asemenea, au recuperat 12 tone de plastic, 72 de tone de hârtie şi carton, circa 4 tone aluminiu şi 9 tone de deșeuri electrice și electrocasnice.
 
Printre școlile premiante la această a șaptea ediție se numără și Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Pericei, care a urcat pe treapta a treia a podiumului național la secțiunea gimnaziu, unitatea de învățământ câștigând dreptul de a participa gratuit, alături de alte școli din țară, la Tabăra Zero Waste Summer Camp. Cinci elevi din Pericei și profesorul coordonator vor participa între 20-25 august la tabăra ce va avea loc în județul Arad. Dintre toți elevii participanți, vor fi desemnaţi câştigătorii ediţiei 2019 a Concursului. Premiile vor consta în laptopuri, biciclete, aparate foto şi multe altele oferite de partenerii proiectului.
"Şcoala Zero Waste" este un concurs naţional de educaţie ecologică şi colectare selectivă destinat tuturor şcolilor din învăţământul gimnazial şi liceal din România. Concursul dă posibilitatea elevilor şi şcolilor să contribuie la protejarea mediului şi reducerea poluării şi în acelaşi timp să concureze pentru câştigarea premiilor puse în joc.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei