Marţi , 9 Aprilie 2019

Premii la Concursul "Grigore Moisil"

Peste 270 de elevi din șapte județe din țară au participat, în Baia Mare, în perioada 5-6 aprilie, la cea de-a 34-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică și Informatică "Grigore Moisil".

Inițiată chiar de Maramureș, în urmă cu 33 de ani, și organizată prin rotație de județele Regiunii Nord-Vest, competiția a revenit în acest an în județul inițiator. Sălajul a fost reprezentat de 18 elevi la secțiunea matematică și 12, la secțiunea informatică, care au obținut patru premii I și patru mențiuni.

 

La matematică, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului au urcat elevii Anne Ilieșiu, clasa a VII-a, de la Colegiul Național "Silvania" Zalău, în timp ce la informatică, laureați au fost elevii Cristian Alexuțan, clasa a VII-a, la Școala Gimnazială "Mihai Eminescu" Zalău, Alex Pop, clasa a X-a, și Dragoș Neghină, clasa a XII-a, ambii de la Colegiul Național "Silvania" Zalău.

Concursului Interjudețean de Matematică și Informatică "Grigore Moisil" a fost inițiat de județul Maramureș în anul 1968, fiind considerată o forma eficientă de pregătire a elevilor olimpici. În tot acest timp, Sălajul a găzduit competiția de nu mai puțin de șase ori, ultima dată, în 2017.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

14 Decembrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Berbec
14 Decembrie 2019
Citeşte mai mult