Miercuri , 6 Martie 2019

Peste 200 de amenzi aplicate pietonilor

În primele două luni ale acestui an, polițiștii sălăjeni au acționat, în tot județul, pentru depistarea pietonilor care nu respectă regulile de circulație. În urma activităților au fost aplicate 233 de sancțiuni contravenționale, atât pentru traversare neregulamentară cât și pentru deplasarea necorespunzătoare pe drumul public, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Potrivit sursei citate, din vina pietonilor, în perioada amintită, pe drumurile din județ s-au produs patru accidente de circulație grave. Dintre acestea, trei accidente, soldate cu un mort și doi răniţi grav,  au avut ca și cauză traversarea neregulamentară, iar un eveniment, soldat cu un rănit grav s-a produs din cauza deplasării neregulamentare pe partea carosabilă.

Polițiștii sălăjeni recomandă pietonilor să circule numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, pe potecile laterale ale drumului public, și să traverseze numai prin locurile cu indicatoare ori marcaje, sau, dacă acestea nu există, pe la colțul străzilor, după ce s-au asigurat că nu se apropie niciun autovehicul. De asemenea, trebuie să respecte culorile semaforului, să nu se angajeze în traversarea străzii în fugă, prin fața sau prin spatele autovehiculelor straționate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în stații.

Andreea Vilcovschi

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

06 Decembrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei