Marţi , 7 Mai 2019

Omagiu adus lui Lucian Blaga

Lucian Blaga va fi omagiat la Zalău, în cadrul unui proiect al Asociației Pro Teatru, ce își propune să elogieze, în fiecare lună, câte un poet român, prin organizarea unui recital de poezie.

Calendarul Poeziei Românești este un proiect inițiat de Asociația Pro Teatru și finanțat de către Centrul de Cultură și Artă Sălaj, care își propune omagierea unui poet roman în fiecare lună prin organizarea unui recital de poezie. După universul lui Nichita Stănescu prezentat în luna martie și minunata lecție de Dadaism la lui Tristan Tzara din luna aprilie, urmează filozofia și lumina lui Lucian Blaga.

Astfel, în luna mai, Calendarul Poeziei Românești îi aduce la Zalău pe actorii sibieni Oana Marin, care a participat și la recitalul Nichita Stănescu din martie, Andrada Oltean și Cristian Iordan, cunoscuți publicului din spectacolul pentru copii “Anaz și Dragonul”, jucat în cadrul Festivalului de Teatru “Virgil Flonda” 2018. Toți trei sunt tineri foarte talentați care iubesc poezia și vor putea fi urmăriți în spectacolul de poezie “Poemele Luminii”, sâmbătă, în data de 11 mai, ora 18, la Centrul de Cultură și Artă Sălaj, sala “Dialoguri Europene”. Nu se percepe taxă pentru participare.

Recitalul este constituit exclusiv din opera marelui poet Lucian Blaga, la care se adaugă momente coregrafice și muzicale și este prezentat în cadrul festivalului internaţional „Primăvara Poeziei”, ediţia a XIX-a.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

21 Noiembrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Balanţă
21 Noiembrie 2019
Citeşte mai mult