Vineri , 12 Iulie 2019

Nereguli cu nemiluita la angajatorii sălăjeni

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Sălaj au efectuat, în luna iunie, controale la 71 de agenți economici din județ, 29 dintre aceștia fiind sancționați, se arată într-un comunicat de presă al instituției.
Potrivit sursei citate, inspectorii au aplicat două amenzi în valoare de 23.000 de lei și 39 de avertismente. De asemenea, în urma controalelor au fost depistate patru persoane care munceau fără a avea întocmit contract  individual de muncă,  angajatorii fiind sancționați contravențional. "Deficientele constatate pentru care s-au aplicat avertismente se referă la nerespectarea dispozițiilor privind garantarea în plată a salariului minim brut pe țară, nerespectarea prevederilor  privind  munca de noapte, nerespectarea obligației păstrării copiei  contractului  individual de muncă pentru salariații din locul de muncă respectiv și nerespectarea termenelor de transmitere a elementelor contractelor individuale de muncă, respectiv a modificării acestora în registrul general de evidență al salariaților în format electronic", a mai precizat sursa citată.
 
În domeniul securității și sănătății în muncă au fost controlați 33  de agenti economici, aplicându-se două amenzi în valoare totală de 8.000 lei, pentru lipsa instruirii lucrătorilor, respectiv nerespectarea normelor de securitate și sănătate în munca pentru lucru la înălțime și 19 avertismente: "Deficiențele constatate și sancționate cu avertisment se referă la neutilizarea de către lucrători a echipamentului individual de protecție, neasigurarea instruirii în domeniul SSM pentru toți lucrătorii, neasigurarea de către angajator a echipamentului de protecție a lucrătorilor, lipsa evaluării riscurilor de accidentare și îmbolnăviri profesionale pentru toate locurile de muncă și a planului de prevenire și protecție și lipsa instrucțiunilor  proprii în domeniul SSM pentru toate activitățile desfășurate". Pentru toate neregulile constatate, inspectorii de muncă au dispus măsuri de remediere.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

17 Ianuarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Scorpion
17 Ianuarie 2020
Citeşte mai mult