Joi , 21 Martie 2019

Nereguli constatate de Curtea de Conturi la primăriile din Sălaj

28 de entități publice sălăjene au intrat în vizorul auditorilor Curţii de Conturi, care au verificat modul în care acestea au gestionat banul public în cursul anului 2017.

Controalele efectuate au scos la iveală nu mai puțin de 390 de abateri. Dintre acestea, 38 de abateri au generat prejudicii bugetelor locale în valoare de aproape 2,7 milioane de lei.

Printre problemele constatate se numără plata unor drepturi de natură salarială ce nu sunt prevăzute în lege, plata de cheltuieli cu bunuri, servicii şi lucrări peste normele, cotele şi baremurile legale: ori efectuarea de cheltuieli pentru activităţi care nu au legătură cu scopul, obiectivele şi atribuţiile prevăzute  prevăzute în actele normative. Unele primării au acceptat la plată şi au decontat din fonduri publice nerambursabile cheltuieli pentru programe, proiecte, acţiuni culturale, sportive, religioase fără respectarea prevederilor legale. Altele au achitat lucrări neexecutate, au efectuat plăţi pentru cheltuieli de capital supraevaluate sau majorate nejustificat ori nu au respectat prevederile legale potrivit cărora achiziţiile efectuate trebuie să corespundă necesarului real de consum.

În opinia specialiştilor Curţii de Conturi, abaterile cu impact asupra cheltuielilor bugetare au ca principale cauze nerespectarea legii privind achiziţiile publice, lipsa de pregătire profesională a personalului care asigură monitorizarea achiziţiilor publice şi verificarea superficială a situaţiilor de lucrări.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

18 Februarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Rac
18 Februarie 2020
Citeşte mai mult