Luni , 29 Iulie 2019

Măsuri pentru sprijinirea IMM-urilor

  

Pentru a veni în sprijinul IMM-urilor, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, vorbeşte despre posibilitatea ca statul să finanţeze diferenţa de cost dintre media dobânzilor europene şi dobânzile practicate în România. În opinia sa, diferenţele de finanţare dintre România şi Europa sunt incorecte, chiar dacă se invocă riscul de ţară.

Ministrul a adăugat că alte două scheme de ajutor de stat pentru companii sunt în lucru şi vor fi făcute publice în cel mult două săptămâni. O altă temă este cea a capitalului negativ existent la companii, estimat la 5 de miliarde de lei, pentru care vor exista două căi de acţiune, din 2020, fie retragerea banilor, fie capitalizarea companiilor.

De asemenea,  în luna august va demara un program de acţiune pentru zona de muncă, urmând să fie făcute verificări în piaţă pentru evaziunea fiscală  sau muncă la negru, dar şi pentru existenţa caselor de marcat fiscale.

Ministrul Eugen Teodorovici a făcut aceste declaraţii cu ocazia lansării Cărţii Albe a IMM 2019, ediţia a 17– a, eveniment la care au luat parte şi premierul Vorica Dăncilă şi ministrul Muncii, Marius Budăi.

De cealaltă parte, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România a declarat că principalele probleme ale mediului de afaceri sunt menţinerea personalului, birocraţia excesivă, problemele de finanţare şi  nevoia includerii antreprenoriatului în sistemul de educaţie. Potrivit statisticilor, o companie mică din şapte şi-a dezvoltat în ultimul an afacerile, jumătate dintre aceste companii au probleme iar 40 la sută  şi-au redus activitatea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Ianuarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei