Joi , 12 Septembrie 2019

Lansare de carte la Derșida

Satul Derșida îmbracă straie de sărbătoare la finele acestei săptămâni, când Fiii Satului organizează un amplu eveniment cultural-artistic, în cadrul căruia va fi lansată monografia localității.
Intitulat „File din istoria satului Derșida”, volumul semnat de cercetătorul științific Marin Pop, de la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, vine să încheia trilogia dedicată comunei Bobota. Primul volum al acestei colecții a fost lansat în urmă cu șase ani, fiind dedicat centrului de comună și satului natal al autorului.
Monografia satului Derșida va fi lansată duminică, 15 septembrie, la Căminul Cultural, în cadrul unui eveniment organizat de fiii satl ocazie cu care pe scenă vor urca tineri artiști și celebrii dănțăuși din Derșida.
"În 2019 se împlinesc 670 de ani de la prima atestare documentară a localității Derșida. Este vorba despre prima apariție în documentele de epocă, deoarece localitatea este mult mai veche, având originile în așezarea de pe Dâmbul lui Balota, care aparține epocii bronzului. Am considerat că acest an aniversat ar fi momentul potrivit pentru a definitiva și publica prezentul volum", spune Marin Pop.

Comentariile celorlalți

VAN DAME pe 13.09.2019 la 18:45
de ce nu sunt promovate pe siteul muzeului lucrarile istoricului pop marin? nu au loc de activitatile clanului bejinariu sau de ideologiile neo-comuniste ale lui valer simion cosma!

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Ianuarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Capricorn
19 Ianuarie 2020
Citeşte mai mult