Joi , 4 Aprilie 2019

Internet gratuit în spațiile publice din Sălaj

Comisia Europeană a lansat joi, 4 aprilie, un nou apel pentru depunerea de cereri de finananțare de catre administrațiile locale interesată să instaleze puncte de acces public și gratuit la internet fără fir în cadrul programului WiFi4EU. Programul oferă primăriilor bonuri in valoare de 15.000 Euro, ce pot fi folosite pentru a amplasarea de puncte de acces Wi-Fi în spatii publice, precum biblioteci, muzee, parcuri sau piețe publice, în termen de un an și jumătate de la acordarea voucherelor.

 

Aceasta reprezintă cea de-a doua dintre cele cinci campanii de depunere a cererilor, care vor fi lansate până la sfârșitul anului 2020. Voucherul va acoperi costurile echipamentului Wi-Fi și instalarea hotspoturilor în spații publice. Administrațiile care primesc un voucher vor trebui să platească abonamentul la internet și întreținerea echipamentului pentru a oferi conectivitate Wi-Fi gratuită și de calitate superioarș timp de cel puțin trei ani.

Pentru a fi eligibile, administrațiile locale trebuie să fie înregistrate pe portalul programului, selectia urmând să se facă pe principiul "primului venit".

 

Primul apel al programului a avut loc în noiembrie 2018, înregistrându-se peste 13.000 de înscrieri din întreaga Europă. Din județul Sălaj s-au ănscris 23 de localități, doar patru dintre fiind incluse în lista câștigătorilor; este vorba despre municipiul Zalău, oraşul Şimleu Silvaniei şi comunele Şamşud şi Bănişor.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Ianuarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Leu
26 Ianuarie 2020
Citeşte mai mult