Luni , 18 Martie 2019

Îndemn la boicotarea Simulării Bacalaureatului

 „Anul acesta, dăm foaia goală la Simulare” este mesajul transmis de către Consiliul Județean al Elevilor Sălaj pentru colegii lor de clasa a XI-a și a XII-a care susțin în aceste zile Simularea Bacalaureatului. În acest fel, elevii se opun modului în care sunt organizate aceste testări, despre care spun că nu se pliază pe nevoile şi interesele actuale, și cer reformarea reală a modului în care este organizat și funcționează sistemul de învățământ.

Ce faci la simularea națională, lași foaia goală, îți scrii nemulțumirile legate de sistemul de învățământ sau rezolvi subiectele? Fă-ți vocea auzită, scrie-ți nemulțumirile, luptă pentru un sistem educațional mai propice! Nu poți fi mustrat pentru ceea ce crezi, iar nota obținută la simulare poate fi trecută în catalog doar la cererea ta sau a părinților tăi”, au transmis membrii Consiliului Județean al Elevilor Sălaj celor care susțin, în aceste zile, probele de examen.

 

Ei susțin că motivele protestului sunt reprezentate de toate problemele din sistemul de învățământ și că atât la Evaluarea Națională, cât și la Bacalaureat, accentul este pus pe cunoștințelor deținute și capacitatea de a reține informații, în detrimentul competențelor dobândite.

Din nefericire, evaluările au ajuns un scop, nu un mijloc. În loc de a completa exerciții care să îi ajute să dobândească un set de competențe necesare, elevii rezolvă zeci de variante de subiecte pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, cu scopul de a lua o notă cât mai mare, dar fără a ține seama de inutilitatea acestui lucru. Elevii împreună cu părinții și cadrele didactice se complac în risipirea timpului celor dintâi, în detrimentul educării acestora. Astfel, beneficiarilor primari ai educației le este cerut să aibă rezultate cât mai bune, dar fără o însemnătate reală”, spun cei din Consiliul Elevilor.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Ianuarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Capricorn
25 Ianuarie 2020
Citeşte mai mult