Vineri , 9 August 2019

Închisoare pe viață pentru criminali

Guvernul va introduce, prin ordonanțe de urgență, pedeapsa cu închisoarea pe viață, respectiv înăsprirea pedepselor pentru criminali, violatori și pedofili, a declarat joi premierul Viorica Dăncilă.

„Am spus că vreau sancțiuni drastice pentru criminali, violatori și pedofili. Voi da OUG pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viață, respectiv înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte. Am zero toleranță pentru lipsa de umanitate și lipsa de respect față de cetățean. Am zero toleranță pentru greșeli, de la atitudini lipsite de responsabilitate și profesionalim, la erori de procedură și nerespectarea legii”, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Aceasta a mai afirmat că în următoarele săptămâni va lansa platforma Guvernului pentru ordine și siguranță, punct central de informare și dialog pe aspecte ce țin de respectarea legii și siguranța românilor.

Dăncilă a mai transmis că Ministerul Justiției a demarat o analiză a legislației penale în cazul infracțiunilor grave și foarte grave și va aduce propuneri de modificare a legii, inclusiv pentru înăsprirea pedepselor.

„În calitate de prim-ministru, voi da OUG necesare și voi trimite adresele către președinții celor două camere ale Parlamentului pentru convocarea în sesiune extraordinară. Aceste modificări legislative trebuie dezbătute și implementate imediat”, a declarat premierul.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Ianuarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Taur
19 Ianuarie 2020
Citeşte mai mult