Luni , 9 Septembrie 2019

Început de școală cu proteste

 Elevi din mai multe școli din județ s-au alăturat în prima zi de școală protestului "Doliu în educație" anunțat la nivel național de către Consiliul Național al Elevilor. Gestul lor vine ca o reacție la ordinul de ministru prin care elevii cu medii sub 5 la Evaluare sunt obligaţi să meargă la şcoli profesionale.

 

Protestatarii au purtat luni, 9 septembrie, îmbrăcăminte neagră sau o banderolă neagră pe brațe, în semn de doliu. Prin această acțiune, ei au vrut să tragă un semnal de alarmă cu privire la practicile desuete din sistemul de învățământ românesc, care valorifică interesele personale ale politicienilor în detrimentul nevoilor reale ale elevilor din România.

 

"Ordinul de ministru care trimite elevii ce vor avea media mai mică de 5 la Evaluarea Națională direct în școlile profesionale, contribuind în acest mod la consolidarea percepției conform căreia învățământul profesional reprezintă „groapa de gunoi” a sistemului, este motivul principal care ne scoate la protest în curtea școlii și ne determină să aprindem o lumânare la căpătâiul educației. Ne exprimăm mâhnirea față de actuala clasă politică, care conduce, prin acțiunile ei, la degradarea sistemului educațional, tratând educația drept o prioritate doar la nivel declarativ", se arată într-un comunicat de presă al Consiliul Naţional al Elevilor.

 

La rândul lor, reprezentanții elevilor sălăjeni consideră că orice măsură care vizează sistemul de învățământ trebuie luată doar după consultarea tuturor celor implicați. “Fără consultarea reală a grupurilor reprezentante ale actorilor sistemului educațional, părinți elevi, cadre didactice, nu se poate ajunge decât la măsuri izvorâte din interese și orgolii personale în defavoarea elevului și răufamarea unor profile profesionale”, a spus Cătălin Ilieș președintele Consiliului Județean al Elevilor Sălaj.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Ianuarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Berbec
19 Ianuarie 2020
Citeşte mai mult