Joi , 16 Mai 2019

Începe titularizarea

Ministerul Educaţiei a publicat lista actualizată a posturilor pentru Titularizarea din acest an şi lista profesorilor care au depus cereri de pretransfer. Potrivit calendarului concursului, înscrierile se fac în perioada 22 – 29 mai, iar inspecțiile la clasă pentru titularizare se desfăşoară în perioada 3 – 28 iunie.
Pentru a fi angajaţi pe perioadă nedeterminată, adică prin titularizare, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică şi inspecţia specială la clasă, în timp ce pentru angajarea ca suplinitori, candidaţii trebuie să obţină cel puțin nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică şi inspecţia specială.
 
Concursul constă în probă practică ori inspecţie specială la clasă şi proba scrisă. Aceasta din urmă se susţine pe baza subiectelor elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în concordanţă cu programele pentru concurs, în specialitatea postului didactic, aprobate prin ordin al ministrului educaţiei. Proba scrisă se evaluează prin note de la 1 la 10, nota obținută având o pondere de 75% în media de repartizare.
Dacă obţin nota 7 la titularizare, candidaţii se vor putea angaja în învăţământ pe perioadă nedeterminată, în funcţie de locurile libere pe care le găsesc în şcoli. Înainte de a susţine examenul propriu-zis, profesorii trebuie să treacă, însă, de mai multe probe la clasă. Astfel, potrivit metodologiei de examen, candidaţii care nu obţin la inspecţia specială la clasă sau la proba practică minimum nota 5 nu pot participa la proba scrisă a titularizării. Cei care nu primesc măcat nota 7 nu vor putea ocupa posturi pentru angajare pe perioadă nedeterminată.
 
De asemenea, profesorul care a obținut cel puțin media 8 la inspecțiile la clasă în profilul postului, dar nu mai puţin de 7 la fiecare dintre acestea, în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2019, pe parcursul anului şcolar 2018-2019, poate folosi acest rezultat și în cadrul concursului naţional de titularizare sesiunea 2019, pentru angajare pe perioadă nedeterminată sau determinată.
În luna mai 2018 a fost adoptată legea prin care termenul în care un examen de titularizare este valabil se extinde de la şase la zece ani.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

18 Februarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Leu
18 Februarie 2020
Citeşte mai mult