Joi , 2 Mai 2019

Încep înscrierile la grădiniță

Reînscrierile copiilor la grădiniţă vor începe pe 6 mai, iar înscrierile pe 21 mai, informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale.  Dacă numărul cererilor de înscriere este mai mare decât cel al locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale şi criterii de departajare specifice.

Potrivit MEN, după finalizarea procesului de reînscriere, se vor ocupa locurile libere în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, astfel: grupa mare, grupa mijlocie şi grupa mică. Dacă într-o unitate de învăţământ numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice. Cele generale se referă la existenţa unui document care dovedeşte că un copil este orfan de unul ori de ambii părinţi, existenţa unui frate ori a unei surori care frecventează deja respectiva grădiniță și existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului.
 
Criteriile specifice, elaborate de fiecare grădiniță în parte, nu pot fi discriminatorii şi nu pot include liste de preînscrieri, și vor fi aplicate doar după epuizarea criteriilor generale.
Orarul reînscrierilor și al înscrierilor va fi stabilit de conducerea unităţii de învăţământ şi va fi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia şi, eventual, pe site-urile inspectoratelor şcolare.
Pentru asigurarea transparenţei procesului, conducerile unităţilor de învăţământ preşcolar vor afişa, la vedere: capacitatea instituţiei; numărul de locuri aprobat prin planul de şcolarizare; criteriile generale şi criteriile specifice; numărul de copii reînscrişi și înscrişi zilnic.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Ianuarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Capricorn
25 Ianuarie 2020
Citeşte mai mult