Vineri , 6 Septembrie 2019

Iată cele 8 beneficii pe care le are soarele asupra sănătății noastre

Fiind ființe solare ne place să stăm în lumina soarelui, este ceva normal. Dar știai că soarele oferă multe beneficii sănătății noastre? Astfel pentru îmbunătățirea sănătății dar și a locuinței valorifică cât poți tu de mult razele soarelui. Acestea ajută de la reducerea mucegaiului în casă, până la îmbunătățirea stării generale și scăderea tensiunii arteriale.

Beneficiile razelor soarelui

1.       Curățarea pielii

Știai că soarele ajută la curățarea pielii? Afecțiunile pielii precum eczemele merg tratate cu puțină expunere la razele UV. Încearcă să te expui dimineața sau seara, nu la prânz când soarele este cel mai puternic.

2.       Soarele are efect imunitar

Poate suna absurd, dar nu este. Soarele are efect imunitar, razele solare au un efect antimicrobian, astfel ajută la uciderea și suprimarea bacteriilor și ciupercilor. Citeşte de aici mai multe despre imunitate. 

3.       Scade tensiunea arterială

Conform unui studiu realizat la Universitatea din Southampton cu ajutorul soarelui poți scade tensiunea arterială și poți reduce riscul bolilor cardiovasculare. Soarele poate declanșa dispozitive naturale de oxid nitric din piele, ce dilată vasele de sânge și scad tensiunea arterială.

4.       Soarele poate ridica moralul

Razele soarelui stimulează serotonina astfel nivelul de stres și depresie scad. Acestea cresc în lunile reci, când soarele nu își mai face apariția. Pentru ridicarea moralului poți face exerciții în aer liber sun razele soarelui.

5.       Soarele stimulează vitamina D

Vitamina D este necesară oaselor, mușchilor și stării generale a sănătății. Pe timpul verii câteva minute de expunere solară sunt necesare, iar pe timpul iernii 2-3 ore pe săptămână ajută.

Vitamina D in corp, esenţială pentru multe funcţii precum:

-          Sanatatea oaselor

-          Lupta împotriva apariţiei cancerului

-          Întărirea sistemului imunitar

-          Lupta împotriva demenţei

-          Pierderea grăsimilor in exces

-          Reducerea astmului

-          Întărirea dinţilor

6.       Știai că soarele albește hainele?

Agentul natural de albire al Mamei Natură este chiar soarele. Îți vine să crezi? Data viitoare poți apela la el ca să albești hainele. Întinde rufele imediat ce le-ai spălat în lumina soarelui, acesta va lupta împotriva substanțelor chimice din materialele textile. Poți apela la aceasta metodă și pentru îndepărtarea petelor. Pune în zona petei suc de lămâie cu apă și lasă haina la soare.

7.       Soarele ajută la reducerea mucegaiului

Mucegaiul își face apariția în mediul întunecos și umed, deci trage toate perdelele, deschide ferestrele ca soarele să poată pătrunde.

8.       Panouri fotovoltaice

Energia pe care Pământul o oferă timp de o oră poate satisface nevoile de energie ale întregului glob timp de  1 an, însă în momentul de față suntem capabili să valorificăm doar 0,001% din aceasta. Panourile fotovoltaice sunt soluția. Accesează acest link.

Atapa Snana este o formulă yoghină ce se referă la “baia de soare”. În zilele în care trăim suntem bombardați de mesaje care ne atenționează despre cât de periculos este soarele, dar culturile care au existat înaintea noastră foloseau soarele pentru a vindeca diferite boli și pentru a întreține sănătatea corpului. Exista încă din occident o terapie pe baza soarelui, folosită încă de pe vremea vechilor greci. Purta numele de helioză, iar în ziua de azi numele acestei terapii este helioterapie. Grecii considerau că soarele ajută la dezvoltarea și la înălțimea copiilor, mai ales în cazul bebelușilor. În zilele de azi s-a confirmat, expunerea la soare încă din primele luni de viață are efect asupra înălțimii unei persoane.

sursă foto: shutterstock.com 


Salajeanul TV

Meteo

25 Ianuarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Capricorn
25 Ianuarie 2020
Citeşte mai mult