Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Miercuri , 4 Septembrie , 2019

Iata care este impresia pe care o lasi barbatilor in functie de incaltamintea pe care o porti

de Redactia

Noi, femeile, avem talentul innascut de a infrumuseta si de a scoate din anonimat orice pare a fi tern si lipsit de viata. Tocmai de aceea ne place atat de mult sa ne exprimam creativitatea prin vestimentatie, machiaj si coafura. Si, chiar daca in mod conventional, hainele, pantofii si bijuteriile sunt specialitatea noastra, barbatii au si ei un fler al lor in a descifra indiciile si semnificatiile pe care acestea le dezvaluie. Asadar, in acest articol am ales sa discutam tocmai despre aceasta prima impresie pe care si-o fac barbatii doar privind incaltamintea femeii de care sunt interesati. 

Cu toate ca doamnele si domnisoarele au o intuitie mai ascutita, capacitatea de sinteza a barbatului este cu mult mai rafinata decat a noastra, ceea ce inseamna ca acesta va analiza precum un radar, atat aspectul estetic, cat si calitatea si functionalitatea pantofilor nostri, dintr-o singura privire.

 

Sa vedem, in continuare, cum interpreteaza barbatii incaltamintea pe care o porti:

 

1. Culoarea pantofilor si personalitatea femeii

Psihologii americani au descoperit faptul ca reprezentantii sexului masculin percep femeile care prefera incaltaminte colorata ca fiind extrovertite, jucause, deschise in a-si asuma riscuri si a trai experiente diverse. Rozul, insa, este privit cu usor scepticism, fiind interpretat ca o nevoie prea mare de atentie a purtatoarei, care ascunde lacune in personalitatea si caracterul ei.

2. Modelul pantofilor ofera indicii despre stilul tau de viata

In ceea ce priveste tipul incaltamintei, acelasi studiu arata ca barbatii se simt foarte relaxati in compania unei femei care poarta balerini, botine cu talpa joasa sau cizme fara toc, deoarece o percep ca fiind cu picioarele pe pamant, independenta si asumata. Pe de alta parte, pantofii cu toc ii pun usor in dificultate pe reprezentantii sexului masculin, simtindu-se sfidati, intimidati de autoritatea si siguranta pe care o emana o femeie pe tocuri. In acest caz, conteaza foarte mult atitudinea pe care o are femeia respectiva, incaltamintea inalta fiind atat un atu, cat si un dezavantaj daca provoaca disconfort si nesiguranta in deplasare. In cea de-a doua varianta, barbatii vor percepe femeia care se straduieste prea mult sa fie atragatoare, sacrificandu-si propriul confort si stare de bine, ca fiind complexata, lipsita de incredere in propria persoana.

3. Pantofii pe care ii porti dezvaluie statutul tau social si financiar

In acest caz, se remarca cel mai usor pantofii de tip statement. Fie ca e vorba de pantofi stiletto, oxford shoes sau sandale, calitatea si originalitatea acestora poate fi foarte usor sesizata dintr-o singura privire. Barbatii admira stilul personalizat al femeii, precum si calitatea incaltamintei pe care aceasta o poarta. Statutul social si financiar se reflecta cel mai evident in pantofi, si nu doar in modelul si culoarea acestora, ci si in starea lor impecabila, ingrijita sau din contra, uzata, ponosita.

Asadar, sa purtam cu incredere pantofii care ni se potrivesc si sa ne construim acel stil personal, care nu este altceva decat o combinatie armonioasa intre autentic si estetic!

 

Sursa imagine: Shutterstock.com