Marţi , 5 Martie 2019

Hub pentru tineri, la Zalău

Tinerii din Zalău au, începând de joi, un spațiu special dedicat creativității, dezvoltării personale și creării de proiecte care pot aduce schimbări pozitive în societate. Găzduit în Clădirea Transilvania, noul „Creative Minds Hub” este un centru de activități creat de tineri pentru tineri, cu finanțarea unei multinaționale din Zalău.

Des întâlnit în orașele cu mulți studenți, dar și în localitățile care se remarcă prin numărul de antreprenori, conceptul de Hub a ajuns, în premieră, și la Zalău. Amenajat în Clădirea Transilvania, într-un spațiu pus la dispoziție de Primăria Zalău, acest loc este unul deschis, confortabil și prietenos, și va găzdui sesiuni de training, concursuri de dezbateri și oratorie, teambuilding-uri, proiecții de film sau expoziții de pictură.

Aici, cei interesați pot avea acces în hub pentru a-și dezvolta ideile creative sau planurile de afaceri sau pentru a lucra la rezolvarea unor probleme ale comunității împreună, într-un mediu în care colaborarea devine mai importantă decât competiția. În acest fel, ei vor avea oportunitatea de a contribui la bunul mers al comunității și, în același timp, de a-și construi un viitor chiar aici, în oraș.

Ideea acestui hub aparține unui grup de patru liceeni de la Colegiul Național “Silvania” din Zalău – Paul Iacob, Iulia Bican, Ramona Ghilea și Sara Trănescu, toți participanți la concursul Lider european” organizat de Reprezentanța Comisiei Europene. Echipa a fost coordonată de către prof. Iulia Florian, consilier educativ la CNS.

„Dorința de a face ceva inedit pentru comunitatea locală exista de mult, iar rampa de lansare a fost concursul «Lider european». Am găsit spațiul necesar, am proiectat aspectul viitorului hub și am creat o prezentare care a convins juriul. Faptul că am ajuns pe locul al treilea din peste 300 de proiecte înscrise ne-a asigurat finanțarea și a fost o validare care ne-a dat încredere în viabilitatea ideii noastre”, spune Paul Iacob.

Spațiul ce găzduiește hub-ul a fost amenajat printr-o finanțare oferită de TenarisSilcotub, care a contribuit și cu mentorat pentru o parte din activitățile propuse de inițiatori.

„Am investit în Creative Minds Hub pentru că ne dorim ca tinerii să își transforme visurile în realitate și, în același timp, să transforme în bine comunitatea noastră. Avem multă încredere în potențialul acestei generații de tineri, care sunt, într-un fel, și copiii noștri.I-am văzut crescând și dezvoltându-se de-a lungul anilor, pentru că i-am susținutprin inițiative precum Bursele de Merit oferite celor mai buni liceeni sau programul de dezvoltare non-formală Clubul Liderii Mileniului Trei, spune Codruța Hodrea, manager relații cu comunitatea în cadrul TenarisSilcotub.

Noul „Creative Minds Hub” va funcționa permanent, accesul în spațiu fiind gratuit cu condiția rezervării anticipate a acestuia.

Andreea Vilcovschi

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

11 Decembrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Berbec
11 Decembrie 2019
Citeşte mai mult