Miercuri , 30 Ianuarie 2019

Gripa a făcut 48 de victime

 De la începutul sezonului rece şi până în prezent, în România au murit 48 de persoane din cauza gripei, iar Ministrul Sănătăţii nu se ştie dacă va declara sau nu stare de epidemie.

De la începutul iernii şi până în momentul de faţă în România au decedat 48 de persoane din cauza virusului gripal, potrivit Institutului Naţional pentru Sănătate Publică , INSP, ultimul caz fiind cel al unei femei în vârstă de 39 de ani, din judeţul Cluj, care a murit luni din cauza gripei; aceasta avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinată, ca de altfel toţi cei care au murit, până în acest moment.

În aceste condiţii, Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea nu se ştie dacă va declara sau nu, epidemie de gripă în România, dar şi dacă va declara epidemie, cursurile nu vor fi suspendate, aceasta precizând că numai dacă numărul de elevi absenţi într-o unitate de învăţământ e de 20%, aceasta poate fi închisă.

În Sălaj în perioada 21 ianuarie – 29 ianuarie, conform datelor statistice, s-au înregistrat 8 cazuri de gripă, dintre care un caz la grupa de vârstă 5 –14 ani, 3 cazuri la grupa 15 – 49 de ani, un caz la grupa 50 – 64 ani şi 3 cazuri la grupa de vârstă, mai mult de 65 de ani. Toate cazurile au fost internate la Secţia de Boli Infecţioase, urmând tratamente specifice, spune directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Sălaj, Ligia Marincaş.

În ceea ce priveşte numărul cazurilor de viroze si infecţii respiratorii, acestea sunt 1978, cele mai multe s-au înregistrat la grupa de vârstă 5-14 ani, mai exact, 670 de cazuri şi la grupa de vârstă 15 – 49 ani, 605. Marea majoritate au fost forme uşoare şi medii, doar 17 au necesitat internare, dintre care 13 copii.

La pneumonii s-a înregistrat un număr de 236 de cazuri, cele mai multe la grupa de vârstă 15-49 ani, 80 de cazuri, dintre aceştia 71 au necesitat internare, cei mai mulţi fiind copii şi anume 49.

Se poate observa că faţă de săptămâna precedentă numărul virozelor si infecţiilor respiratorii a avut o creştere cu 10 % şi pneumoniile o scădere cu 8%.

Pentru ca Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, să declare stare de epidemie trebuie ca datele Institutului Naţional pentru Sănătate Publică să arate un număr de cazuri diagnosticate de gripă care să fie mai mare decât cel estimat.

De la începutul sezonului, numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 48. Ultimul caz de gripă a fost o femeie în vârstă de 39 de ani, din Cluj, care a murit luni din, cauza virusului gripal tip A. Aceasta avea şi alte probleme medicale preexistente şi nu era vaccinată anti-gripal.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

16 Octombrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Peşti
16 Octombrie 2019
Citeşte mai mult