Joi , 4 Mai 2017

Garda de Mediu Sălaj a închis trei exploataţii forestiere şi a dat şapte amenzi

 Comisarii Gărzii de Mediu Sălaj au dat şapte amenzi în valoare totală de peste 200.000 de lei pentru nerespectarea legislaţiei privind exploatarea forestieră.

 

În ultimele cinci luni, la nivelul judeţului Sălaj, comisarii Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Judeţean Sălaj au efectuat 23 de controale privind verificarea modului în care agenţii economici (persoane fizice şi juridice) care desfăşoară activităţi de exploatare forestieră respectă prevederile legale în domeniul protecţiei mediului, regimului ariilor naturale protejate, conservării habitatelor naturale, a florei şi a faunei sălbatice, precum şi gestionarea deşeurilor rezultate în urma procesului de obţinere a materialelor lemnoase. bUrmare a acestor acțiuni de control, comisarii Gărzii de Mediu Salaj au dispus trei sistări de activitate și au aplicat şapte amenzi contravenționale, în valoare totală de 206.000 de lei.

 “Garda Naţională de Mediu avertizează, pe această cale, operatorii economici care desfășoară activități de exploatare forestieră că aceste acţiuni vor continua, iar în caz de nerespectare a legislaţiei protecţiei mediului, amenzile vor fi usturătoare”, precizează comisarul şef al Gărzii de Mediu Sălaj,  ing. George Ionuţ Răzvan Fazakaş.

La nivel naţional, Garda Națională de Mediu a închis 89 de exploatări forestiere și a aplicat amenzi de peste 3 milioane de lei.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Septembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Scorpion
26 Septembrie 2018
Citeşte mai mult