Vineri , 17 Mai 2019

Evaluarea Națională la clasa a VI-a

După elevii de clasa a II-a și cei de clasa a IV-a, săptămâna viitoare vine rândul celor din clasa a VI-a să treacă prin emoțiile Evaluării Naționale, în cadrul căreia le vor fi verificate competențelor fundamentale acumulate în ciclul inferior al gimnaziului. Testarea va începe miercuri, 22 mai, cu proba la limbă și comunicare, urmată joi, 23 mai, de proba la matematică și științele naturii.
 
Elevii vor avea la dispoziție 60 de minute pentru a rezolva cerințele. Evaluarea va avea loc în sălile de clasă în care aceștia îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influenţa desfășurarea probelor.
Testele vor fi evaluate de către cadrele didactice din unitățile de învățământ în care acestea se desfășoară, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.
Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.
Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

18 Februarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Taur
18 Februarie 2020
Citeşte mai mult