Joi , 14 Februarie 2019

DSP: În Sălaj nu e criză de medicamente pentru HIV/SIDA

În judeţul Sălaj nu există o criză a medicamentelor destinate persoanelor  care suferă de HIV/SIDA. Autorităţile dau asigurări că bolnavilor le sunt asigurate medicamentele necesare, în contexul în care, la nivel naţional, mai multe organizaţii non guvernamentale au tras un semnal de alarmă cu privire la stocurile reduse de astfel de medicamente.

 

13 organizații non-guvernamentale din România  atrag atenţia, într-o scrisoare deschisă pe care i-au trimis-o premierului Viorica Dăncilă, cu privire la ceea ce numesc “cea mai gravă criză din ultimul deceniu” a medicamentelor utilizate în tratarea persoanelor care suferă de HIV/SIDA. Cele 13 organizaţii non guvernamentale  susţin că stocurile sunt extreme de reduse și riscă să nu asigure necesarul pentru cei peste 20.000 de pacienți din România.

În Sălaj, autorităţile dau asigurări că nu există probleme în acest sens şi că bolnavilor le este asigurat tratamentul corespunzător.

“Nu au existat probleme legat de asigurarea tratamentului pentru persoanele care suferă de HIV/SIDA. Există fonduri suficiente pentru a acoperi necesarul de medicamente pe întreg trimestrul I al acestui an. Pe de altă parte, Ministerul Sănătăţii a anunţat déjà firmele cu care vor fi încheiate contractele de furnizare a medicamentelor pentru perioada următoare”, spune Ligia Marincaş, director al Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj.

Oficial, în judeţul Sălaj avem înregistraţi, în prezent,  23 de bolnavi de SIDA. În realitate, numărul celor infectaţi  cu virusul HIV poate fi însă mai mare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

17 Octombrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei