Marţi , 17 Iulie 2018

Două monumente istorice din Sălaj vor fi gazdele Zilelor Europene ale Patrimoniului, la nivelul județului Sălaj

Cu prilejul Zilelor Europene ale Patrimoniului, Sălajul își îndreaptă atenția spre două obiective turistice reprezentative pentru județ, Castrul roman „Porolissum” din Moigrad  și Casa Memorială „Iuliu Maniu” din Bădăcin, un eveniement ce se va desfășura în intervalul 7 - 8 septembrie.

 

„Pentru că în anul 2018 sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, România a adoptat tema «Locuri ale memoriei» pentru organizarea și desfășurarea evenimentelor Zilelor Europene ale Patrimoniului. Noi în Sălaj ne vom canaliza atenția pe Casa Memorială «Iuliu Maniu» din Bădăcin și pe Ansamblul Arheologic «Porolissum» de la Moigrad. În 7 septembrie vom fi prezenți la Bădăcin cu parteneri din țară, iar sâmbătă, 8 septembrie, vom fi împreună la Moigrad unde vor fi prezenții membri trupei «Dacika» ce vor fi însoțiți de o orchestră simfonică. Vom avea soliști de talie internațională care vor cânta muzica tradițională românească reinterpretată pe muzica electronică a lui Mihai Toma. Sperăm ca acest eveniment să ne aducă mai apropae de Castrul de la Moigrad, cel mai reprezentativ monument, emblema județului nostru”, precizează directorul Direcției de Cultură și Artă a județului Sălaj, Doina Cociș.

 

Anul 2018 a fost desemnat „Anul European al Patrimoniului Cultural”, obiectivele sale fiind de a încuraja prețuirea patrimoniului cultural al Europei ca resursă comună, de a conștientiza și sensibiliza opinia publică cu privire la istoria și la valorile comune, precum și de a consolida sentimentul de apartenență la un spațiu european comun. Acest eveniment se dorește a fi o oportunitate de a se evidenția importanța culturii europene și ceea ce UE poate să facă în privința conservării, a digitizării și a infrastructurii patrimoniului, prilej cu care se vor organiza evenimente în întreaga Europă, precum și campanii de informare, educare și sensibilizare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

09 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Berbec
09 Aprilie 2020
Citeşte mai mult