Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Marţi , 21 Mai , 2019

Două eleve din Sălaj, premiate la Putna

de Andreea Vilcovschi

 În perioada 15-19 mai, la Putna, județul Suceava, s-a desfășurat Concursul Interdisciplinar de Limba și literatura română și religie „Cultură și Spiritualitate Românească” pentru elevii de gimnaziu. Județul Sălaj a fost reprezentat de două eleve: Petra Maria Jurcău, clasa a VI-a, la Școala Gimnazială „Silvania” Șimleu Silvaniei, profesori îndrumători Doina Porcar (română) și Luminița Mandiuc (religie), și Alisa Roberta Andreica, clasa a VIII-a, Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău, profesori îndrumători Mihaela Popa (română) și Liviu Măcelar (religie).

 

Petra Jurcău a fost răsplătită cu Premiul Special al Inspectoratului Școlar Județean Suceava; Premiul Special al Mănăstirii Putna „Iorgu Toma” și cu o ențiune la proba de proiect, în timp ce Alisa Andreica a cucerit Premiul Special al Muzeului Național al Bucovinei; Premiul Special al Mănăstirii Putna „Sfântul Daniil Sihastrul” și mențiune la proba de proiect.
Cele două eleve au fost însoțite de profesoara Doina Porcar, de la  Școala Gimnazială „Silvania” Șimleu Silvaniei. Din Comisia Centrală de Evaluare a făcut parte și profesoara Claudia Boha, inspector școlar de religie.