Miercuri , 6 Februarie 2019

“Descoperă orașul Șimleu Silvaniei” - un proiect de culturalizare a tinerilor prin excursii

Asociaţia “Sălăjenii contează” îşi propune să culturalizare  tinerele generații, ajutându-le să descopere tradiţiile, cultura şi istoria judeţului. Proiectul ”Descoperă orașul Șimleu Silvaniei” a deschis seria acestui gen de activtăţi, iar primii care s-au bucurat de  excursie au fost elevii liceului din Hida.

 

 

Proiectul ”Descoperă orașul Șimleu Silvaniei” este derulat de Asociația “Sălăjenii Contează”,  în parteneriat cu Primăria Șimleu Silvaniei și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Șimleu Silvaniei. Prin proiect se organizează excursii gratuite pentru elevi din mediul rural, astfel încât tinerii sălăjeni să cunoască și să vadă locuri semnificative din punct de vedere cultural, istoric și economic pentru comunitate.

Primii participanți au fost elevii Liceului Tehnologic ”Liviu Rebreanu” din Hida, care au avut ocazia să descopere orașul Șimleu Silvaniei. Tinerii au aflat, astfel, de istoria și legendele din jurul Cetății Bathory și a familiei nobiliare a bathoreștilor, au vizitat Biserica romano-catolică, Muzeul Holocaustului din Transilvania de Nord, casa în care s-a născut Iuliu Maniu și Parcul Central. Au învățat, de asemenea, cum se obţine faimoasa  șampanie Silvania.

Asociaţia “Sălăjenii contează” speră ca această ediţie inaugurală a proiectului să impulsioneze și alte comunități locale în a se alătura acestui demers de culturalizare a tinerelor generații care trebuie să aibă oportunitatea de a descoperi lucrurile care îi leagă din punct de vedere cultural și istoric.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

21 Noiembrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Peşti
21 Noiembrie 2019
Citeşte mai mult