Miercuri , 11 Septembrie 2019

Cum îți transformi locuința în casa la care ai visat mereu

 

 

sursa foto: shutterstock

Amenajarea unei locuințe într-un mod cât mai practic, confortabil și plăcut nu este chiar atât de simplu pe cât se crede. Felul în care decorăm și mobilăm propriul cămin reflectă anumite trăsături ale personalității fiecăruia dintre noi și spune multe despre felul nostru de a fi. Într-o casă trebuie să existe armonie, echilibru, culoare, căldură și confort, iar principalul mod prin care putem ajunge să ne bucurăm de aceste lucruri este prin găsirea unei formule perfecte de amenajare.

Iată câteva sfaturi pe cât de simple, pe atât de eficiente pentru a-ți transforma spațiul de locuit într-un cămin de vis:

Detaliile fac diferența

Să pornim de la lucrurile mărunte. Acestea vor avea mereu un impact notabil dacă știi cum să le pui în evidență. Tablourile, obiectele decorative mici, ghivecele cu flori – toate trebuie așezate în așa fel încât să spună o anumită poveste, povestea camerei în care se află. Nu ai nevoie de prea multe astfel de obiecte într-o încăpere, doar de cele care au cea mai mare însemnătate pentru tine.

Culorile casei trebuie să fie o exaltare pentru ochi

Un mod ingenios de a oferi un plus de personalitate casei este să dai frâu liber creativității și să te joci cu fel de fel de culori și nuanțe. Nu te limita la o singură culoare când vopsești pereții. În fiecare cameră poți opta pentru două culori (complementare sau contrastante) sau pentru diverse intensități ale unei nuanțe de bază. Astfel, vei da naștere unui efect vizual vibrant, de-a dreptul impresionant.

Alege stiluri diferite mobilier

Câte camere are locuința ta - două, trei, patru sau mai multe? Nici nu contează, totul e să le decorezi în stiluri diferite, folosind tipuri variate de mobilier. De exemplu, în dormitor poți pune mobilier în stil rustic, cum sunt paturile făcute din paleți supraetajați și o saltea; în camera de lucru poți folosi un stil retro – cum se amenajau birourile anilor ’50 – ’60, iar în living, s-ar potrivi foarte bine stilul clasic, cu mobilă din lemn masiv. Piața este extrem de ofertantă în acest sens și ai de unde să alegi fel de fel de piese de mobilier superbe, din materiale de cea mai bună calitate. Cum este mobila din lemn masiv de la exotique, de exemplu, un adevărat reper de unicitate, eleganță și calitate. De ce să nu profiți de toate acestea pentru a-ți transforma locuința într-o casă de vis?

În cazul în care ai o garsonieră, te poți folosi de acest truc cu stiluri diferite de mobilier pentru bucătărie, hol și baie, pe lângă camera centrală.

Și mergi până la capăt cu originalitatea!

Casa de vis, casa perfectă care să te reprezinte și în care să te simți poți simți cel mai bine trebuie să aibă ceva creat de tine. Pune-ți imaginația la contribuție și confecționează personal un obiect decorativ, iar apoi pune-l la vedere, într-un loc special în casă. Poate fi orice – o fotografie personalizată, un obiect mai vechi redecorat după bunul plac, absolut orice a fost modelat sau construit cu mâinile tale va da un plus de originalitate casei.

Ai văzut cât de simplu și rapid îți poți reamenaja casa într-un mod unic? Tot ce-ți mai rămâne acum de făcut este să te apuci de treabă. Spor!


Salajeanul TV

Meteo

25 Ianuarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Berbec
25 Ianuarie 2020
Citeşte mai mult