Marţi , 12 Martie 2019

Concurs de poezie pentru elevi

Elevii de gimnaziu și liceu sunt așteptați să se înscrie la cea de-a XIX-a ediție a Concursului județean de recitare din poezia românească, din 11 mai. Acțiunea are ca principal scop o mai bună cunoaștere a poeziei românești, din partea tuturor elevilor. Totodată organizatorii își doresc să descopere, să sprijine şi să promoveze tinerele talente, sensibile la actul artistic, cultivând bucuria lecturii de poezie, în rândurile elevilor înscrişi la şcolile gimnaziale, liceele şi colegiile din judeţul Sălaj.

 

Competiția se va desfășura pe două secțiuni – una dedicată elevilor de gimnaziu, și o alta, elevilor din licee și colegii. Cei din clasele V-VIII vor avea de recitat o poezie satirică din lirica românească a secolului XIX și una de dragoste sau patriotică, la alegere din lirica românească a secolului XX. Liceenii prezenta o poezie satirică, din lirica eminesciană, și o poezie de dragoste sau patriotică din lirica românească a secolului XX.

 

Comisia de jurizare va fi alcătuită din personalităţi şi specialişti în domeniul literaturii. Se vor acorda premii în valoare netă şi diplome. Juriul va aprecia nu atât reproducerea mecanică a versurilor, cât dicția, intonația, mimica, gestica, pauzele intenționate, interpretarea și mișcarea scenică.

Concursul este organizat de Consiliul Judeţean Sălaj, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj. Înscrierile se fac până în 9 mai.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

21 Noiembrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Capricorn
21 Noiembrie 2019
Citeşte mai mult