Marţi , 7 Mai 2019

Concurs de creație literară pentru liceenii sălăjeni

Liceenii pasionați de literatură sunt așteptați să se înscrie la ediția din acest an a concursului județean de creație literară "Iuliu Suciu", organizat de către Casa de Cultură a Sindicatelor și Cercul Literar "Silvania", în parteneriat cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Inspectoratul Școlar Județean.
Potrivit organizatorilor, competiţia îşi propune să încurajeze tinerii creatori de literatură din liceele sălăjene și cuprinde două secţiuni, respectiv cea de poezie şi de cea de proză scurtă.
La concurs pot participa elevi din unităţile liceale din judeţ, indiferent dacă fac parte dintr-un cenaclu literar sau dacă au fost publicaţi în reviste de profil. Lucrările, minim cinci poezii, respectiv minim două creații în proză, toate dactilografiate, vor fi trimise pe adresa Casei de Cultură a Sindicatelor Zalău, cu menţiunea “pentru concursul Iuliu Suciu”, până în 20 mai. Fiecare lucrare va fi trimisă în plic închis, în interiorul căruia se va anexa o fişă de concurs cu numele, prenumele, vârsta, prenumele, şcoala şi clasa din care face parte concurentul.
La fiecare secţiune se vor acorda câte trei premii şi o menţiune. Astfel, valoarea premiului I este de 500 de lei, al premiului al II-lea de 150 de lei, al premiului al III-lea de 100 de lei, iar concurentul răsplătit cu menţiune va primi 75 de lei. Juriul va fi alcătuit din membrii Cenaclului literar “Silvania” şi personalităţi ale vieţii literare sălăjene. Competiţia, ajunsă la cea de-a XIX-a ediţie, este organizată de Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău şi Cenaclul literar “Silvania”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei