Miercuri , 5 Septembrie 2018

Centrul Medical din Cehu Silvaniei rămâne un vis

 Un obiectiv important pe care actuala conducere a Primăriei Cehu Silvaniei şi-a propus-o la începutul mandatului a fost înfiinţarea unui centru medical în oraş. Proiectul a rămas însă la stadiul de proiectare, întrucât actuala legislaţie le pune beţe în roate.

Marea neîmplinire a conducerii primăriei este Centrul Medical pe care nu au reuşit să-l înfiinţeze la Cehu Silvaniei, aşa după cum îşi doreau. Pentru a găsi soluţiile viabile, administraţia a întreprins mai multe vizite în regiune în oraşe de capacitate similară cu cea a Cehului. Au preluat de acolo modelul, însă nu a putut fi pus în practică din cauza liptei birocratice, după cum explică primarul Ioan Cheregi.

„De doi ani de zile umblăm să găsim soluţii şi nu ştim dacă va funcţiona acest Centru Medical deoarece s-a schimbat legislaţia şi a apărut acolo un articol unde se precizează că nu se mai pot face contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate decât dacă ai spitalizare continuă. Or, noi, aici am dorit spitalizare de zi, pentru noi spitalizare de zi fiind arhisuficientă. Ar fi necesar un astfel de Centru întrucât nu ar mai fi nevoie să meargă lumea la Zalău pentru orice serviciu medical. Ne-am dori ca măcar trei cabinete să realizăm: pediatrie, interne, eventual un medic diabetolog să reuşim să aducem lunar aici pentru a nu fi nevoiţi oamenii să plece la Zalău pentru reţetele medicale. De curând am vizitat un Centru Medical în Bratca, unde funcţionează un Centru Multifuncţional şi am rămas impresionaţi de ceea ce am văzut acolo. Acelaşi lucru am dori să-l realizăm şi noi, însă, momentan, nu putem din cauza legislaţiei”, a precizat Ioan Cheregi, primarul oraşului Cehu Silvaniei.

Cu toate acestea, administraţia locală este decisă să găsească o soluţie pentru a putea ca în Cehu Silvaniei să înfiinţeze un Centru Medical. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

16 Octombrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Vărsător
16 Octombrie 2019
Citeşte mai mult