Joi , 26 Ianuarie 2017

Centru de îngrijire pentru vârstnici în Şimleu Silvaniei

 

Persoanele vulnerabile de vârstă înaintată din Şimleu Silvaniei beneficiază de ajutor şi asistenţă specială graţie unui proiect european prin care s-a înfiinţat Centrul de îngrijire pentru vârstnici de pe strada Mihail Sadoveanu. În aceeaşi locaţie, seniorii pot beneficia şi de un consult medical gratuit.

Finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului Coeziune Economică şi Socială –PHARE 2006, proiectul de servicii integrate socio-medicale pentru vârstnicii dependenţi şi cu risc de dependenţă este derulat de Consiliul Local al oraşului Şimleu Silvaniei, în parteneriat cu Asociaţia „Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Silvania”, dar şi cu administraţia locală a unor oraşe din străinătate. Conform descrierii proiectului, unul dintre obiectivele principale este creşterea gradului de integrare a persoanelor vârstnice dependente şi presupune furnizarea unor servicii socio-medicale gratuite beneficiarilor proiectului. Potrivit informaţiilor furnizate de primarul oraşului Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş, deschiderea acestui centru are un impact pozitiv asupra seniorilor din Şimleu Silvaniei cu risc ridicat de vulnerabilitate socială, în special în ceea ce priveşte siguranţa acestora.

„Proiectul este finanţat prin Uniunea Europeană. Suntem două oraşe din România, oraşe din Italia şi din alte state. De acest proiect beneficiază 30 de persoane vulnerabile cărora le asigurăm o gamă largă de servicii socio-medicale. Acum suntem la faza în care am amenajat un spaţiu, am cumpărat pentru fiecare anumite obiecte necesare pentru a le asigura securitatea. De exemplu, sunt persoane care acceptă să le montăm un sistem video acasă, astfel încât să putem monitoriza dacă au probleme, alte persoane acceptă să le achiziţionăm anumite gadgeturi prin care să apeleze numărul de urgenţă dacă se confruntă cu diferite probleme. În acelaşi spaţiu de pe strada Sadoveanu persoanele vârstnice pot să se întâlnească, pot să îşi expună problemele şi să socializeze. În acelaşi spaţiu am dezvoltat încă două proiecte de-alungul anilor: unul de consiliere pentru persoanele vârstnice şi unul socio-medical, astfel încât într-o zi din fiecare săptămână beneficiarii pot beneficia de consultare gratuită. Veniturile medicului pentru aceste consultaţii sunt finanţate de primărie, iar tratamentul recomandat în urma diagnosticului pe care îl dă medicul există un specialist care se ocupă de fizioterapie”, a precizat Septimiu Ţurcaş.

Centrul de Îngrijire, Asistenţă şi Recuperare Socio-Medicală din Şimleu Silvaniei este situat pe strada Mihail Sadoveanu, nr. 23. Costul total al proiectului este de 138.000 de euro, din care 124.200 de euro provin din finanţare europeană, iar 13.800 de euro au fost alocaţi de Consiliul Local al oraşului Şimleu Silvaniei.

 

 

Comentariile celorlalți

Roxana pe 17.02.2020 la 13:11
Mai este de actualitate anuntul?
Mircea pe 07.11.2017 la 20:54
Se acorda si îngrijire la domiciliu?
x,z,y pe 28.01.2017 la 10:35
pacat ca nu merge incalyirea in centru,acolo te imbolnavesti

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

04 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Săgetător
04 Aprilie 2020
Citeşte mai mult