Joi , 11 Iulie 2019

Cardurile de sănătate, nefuncționale

Sistemul informatic din sănătate s-a blocat din nou, joi, ca urmare a unor probleme tehnice, a anunțat Casa Națională de Asigurări de Sănătate. În aceste condiții, serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă ori se eliberează în regim off-line până la remedierea defecțiunilor.

 

Conform sursei citate, serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale acordate în perioada 05 iulie 2019 și până la remedierea PIAS, vor fi transmise până la termenul de raportare a activității lunii iulie 2019. Serviciile de îngrijiri la domiciliu ori paliative la domiciliu acordate off-line din 24 iunie 2019 și până la remedierea PIAS, vor fi transmise până la termenul de raportare a activității lunii iunie/iulie 2019, după caz. În ceea ce privește raportarea lunară a serviciilor medicale, medicamentelor și dispozitivelor medicale acordate în luna iunie 2019, aceasta se va efectua în cursul lunii iulie 2019, după remedierea defecțiunilor.

În acest sens, pentru perioada/perioadele în care au fost constatate întreruperi în funcționarea PIAS, președintele CNAS va emite Ordin, conform prevederilor legale mai sus menționate, care se publică pe pagina de web a CNAS.

Medicii de familie reclamă, însă, faptul că atunci când lucrează în offline nu pot verifica dacă pacientul are sau nu calitatea de asigurat.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

17 Ianuarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Scorpion
17 Ianuarie 2020
Citeşte mai mult