Marţi , 3 Septembrie 2019

Bani europeni pentru apa sălăjenilor

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat că au fost alocate fonduri europene pentru reţeaua de ape uzate Cluj-Sălaj şi pentru podul de la Brăila-Tulcea. Premierul ţării a anunţat că proiectul pentru apele uzate Cluj - Sălaj a primit aviz favorabil din partea Uniunii Europene, iar lucrările ar putea demara în următoarele luni.

„Pentru că tot vorbim de realizări, am primit o veste foarte bună de la Comisia Europeană. Pe POIM a fost dată alocarea bugetară din fonduri europene pentru podul de la Brăila-Tulcea și pentru un alt proiect, tot din fonduri europene pe POIM, apele uzate Cluj-Sălaj", a declarat premierul Viorica Dăncilă, vineri, după Conferința de alegeri a Organizației Județene Constanța.

Operatorul regional Compania de Apă Someș primește, astfel, o finanțare europeană de aproape 300 milioane de euro pentru îmbunătăţirea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţele 174 de localități din județele Cluj și Sălaj. Celor 300 milioane de lei asigurați de Uniune Europeană li se adaugă circa 46 milioane de euro de la bugetul de stat şi 7 milioane de euro, contribuţia autorităţilor locale din aria proiectului.

La finalul acestui amplu demers, la robinetele consumatorilor din cele două judeţe va curge apă din zona Gilăului, o combinaţie între cea provenită din Lacul Tarniţa şi cea din sursele subterane din Lunca Someşului. Sălăjenii vor scăpa, astfel, de apa de calitate inferioară şi cu gust intens de clor pompată din Lacul Vîrşolţ, dar şi de drumurile la cişmele.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Ianuarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Berbec
19 Ianuarie 2020
Citeşte mai mult