Miercuri , 30 Ianuarie 2019

Atenţie la trichineloză!

  Chiar dacă a trecut perioada sărbătorilor de iarnă, românii continuă să sacrifice porci în gospodărie. Specialiştii atrag din nou atenţia cu privire la riscul de îmbolnăvire cu trichineloză, în cazul în care se consumă carne infestată. Cea mai sigură metodă de prevenţie o reprezintă examenul trichineloscopic. Odată contactată, boala poate avea urmări din cele mai grave, putând cauza chiar şi decesul.

Transmiterea trichinelozei la om se face prin consumul de carne de porc, în special crudă, iar testarea cărnii de porc reprezintă cea mai sigură metodă pentru a ne feri de trichineloză, o boală care poate duce chiar şi la deces. Boala nu se transmite de la om la om. 

Cea mai bună metodă de prevenire a trichinelozei constă în prepararea corectă a cărnii de porc. Specialiştii recomandă gătirea cărnii de porc la cel puţin 71 de grade Celsius pentru a distruge toate larvele de Trichinella. O altă metodă de prevenire a trichinelozei constă în congelarea cărnii de porc la, cel puţin, minus 5 grade Celsius, pentru 20 de zile. Afumarea, sărarea şi gătitul la microunde nu distrug larvele de Trichinella.

Luna aceasta, o familie din comuna Meseşenii de Jos s-a îmbolnăvit şi a ajuns la spital după ce a consumat carne de porc infestată. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

15 Octombrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei