Marţi , 7 Mai 2019

Astăzi încep Evaluările Naționale

Azi, 7 mai, încep Evaluările Naționale la clasele a doua, patra și a șasea. Probele se desfăşoară în intervalul 7-23 mai , iar rezultatele nu se vor trece în catalog, urmând a fi doar comunicate părinților. Rolul evaluărilor este de a stabili în ce măsură cunosc elevii lucrurile de bază prevăzute de programa școlară și ce planuri personalizate de învățare trebuie să aplice apoi cadrele didactice.

Primii evaluaţi sunt elevii claselor a doua. Copiii vor fi testați la Limba română – scris și citit astăzi, 7 mai, respectiv mâine, 8 mai, precum și la Matematică, în data de 9 mai. Notele nu vor fi trecute în catalog, rezultatele sunt confidențiale și trebuie comunicate de învățătoare fiecărui părinte în parte. Scopul acestei evaluări nu este să ierarhizeze copiii, ci să vadă în ce măsură cunosc lucrurile de bază prevăzute de programa școlară. Subiectele de Evaluare Națională la clasa a II-a sunt concepute de Ministerul Educației pe modelul testelor internaționale tip PISA. Avantajele pe care testele le aduc copiilor aceste testări sunt, potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, faptul că  antrenează elevii  pentru condițiile de examen, nu mai au șocul primului examen din viața lor la clasa a VIII-a şi primesc un plan personalizat de învățare de la învățător , pe care îl continuă acasă cu părintele. Pe de altă parte, părintele, pentru prima dată în trei ani de școală, vede  care este nivelul copilului în fața unor subiecte făcute de altcineva decât învățătoarea de la clasa. În  cazul în care rezultatele indică lacune în învățare, primesc îndrumare din partea învățătoarei cu privire la ce tip de exerciții trebuie să facă acasă și pe timpul verii, pentru remedierea problemelor.

Evaluarea Naţională la clasa a IV-a începe în 14 mai, cu proba la Limba Română. În 15 mai e programată proba la Matematică, iar în 16 mai la Limba maternă.  Elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor în 22 mai, la Limbă și comunicare, și 23 mai, la Matematică și Ştiințele naturii. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Ianuarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Fecioara
26 Ianuarie 2020
Citeşte mai mult