Vineri , 1 Martie 2019

Aparatură medicală modernă pentru Spitalul Județean Zalău

 Un proiect în valoare de peste 11 milioane de lei depus de către administrația județeană în cadrul Programul Operațional Regional va asigura dotarea cu aparatură de ultimă generație a Ambulatoriului integrat de specialitate de la cea mai mare unitate spitalicească din Sălaj.

Proiectul a parcurs cu succes primele două etape ale procesului de evaluare specific Programului Operațional Regional și se află în faza premergătoare demarării etapei de pre-contractare.

Prin investiția propusă vor fi dotate cabinetele de specialitate ale Ambulatoriului și laboratoarele care deservesc atât ambulatoriul cât și spitalul, respectiv cele aferente unor cabinete de specialitate. Printre acestea, cele de medicină internă, cardiologie, chirurgie, pediatrie, nefrologie sau urologie.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Sălaj, deși clădirea SJU Zalău respectă după reabilitare standardele europene, aparatura medicală a Ambulatoriului este insuficientă și foarte veche, multe echipamente fiind puse în funcțiune în anul 1972, în condițiile în care durata normală de viață a aparatelor este între 4 și 12 ani. În ultimii ani, achiziția de aparatură medicală s-a realizat doar din resurse proprii și numai pentru echipamente medicale de maximă necesitate.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Octombrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Leu
19 Octombrie 2019
Citeşte mai mult