Vineri , 25 Ianuarie 2019

ANAF demarează operaţiunea „Iceberg”

ANAF desfăşoară operaţiunea „Iceberg”, prin care verifică marile companii, din ţară, pentru a se asigura că acestea respectă prevederile legale şi nu se sustrag obligaţiilor fiscale.

 

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) are în curs de derulare operaţiunea „Iceberg”, care reprezintă o acţiune de verificare fiscală a celor mai mari companii, acoperind toate domeniile de activitate economică din România, potrivit unui comunicat de presă transmis în data de 24 ianuarie.

„Operaţiunea «Iceberg» se va desfăşura pe întreaga durată a anului 2019 şi presupune intensificarea controalelor şi eficientizarea derulării acestora la companiile mari, cu scopul menţinerii unui tratament echidistant pentru toate categoriile de contribuabili care desfăşoară activităţi în România”, au anunţat reprezentanţii Fiscului.

Astfel, principalele puncte vizate de ANAF sunt combaterea fenomenului externalizării profitului, verificarea manierei în care companiile mari gestionează relaţiile economice între companii, din grupul din care fac parte, şi destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin identificarea şi instrumentarea fenomenelor de fraudă fiscală, cu implicaţii fiscale negative semnificative asupra bugetului statului.

 

„În vederea realizării obiectivelor, la nivelul ANAF s-a constituit o echipă de lucru formată din specialişti din cadrul Agenţiei, care va iniţia verificări fiscale la contribuabilii cu activitate de impact în toate domeniile de activitate economică. Acestea vor avea la bază evaluarea riscului pentru fiecare contribuabil, raportat la dispoziţiile Codului de procedură fiscală precum şi a legislaţiei din domeniu”, au detaliat reprezentanţii ANAF.

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Octombrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Peşti
19 Octombrie 2019
Citeşte mai mult